დღესდღობით ჩვენს ქარხანაში 75 სახეობის ხორცპროდუქტებს ვაწარმოებთ, რომელთა შეძენაც, კომპანიის კუთვნილ 7 საფირმო მაღაზიაში შეგიძლიათ. 40 სახეობის ხორცპროდუქტით კი საქართველოს მასშტაბით თითქმის ყველა სუპერმარკეტს ვამარაგებთ.
2016 - 'აწარმოე საქართველოში' და ახალი ქარხანა
2016 წელს 'აწარმოე საქართველოში' მივიღეთ მონაწილეობა. გადმოგვეცა მიწა, რომელზე ახალი ქარხანა უკვე შენდება. თუმცა ეს არ ყოფილა ერთადერთი სიახლე. ამ წელს 'ვაკის' მრავალფეროვან ასორტიმენტს ბარბექიუსა და გრილის მიმართულებები დაემატა.
13 ივნისის სტიქიამ დიდი ზიანი მოგვაყენა. მართალია წყალდიდობამ 'ვაკის' ქარხანა მთლიანად დატბორა, თუმცა ფეხზე დადგომა მოვახერხეთ და მალევე გავაგრძელეთ ქართველებისთვის ყველაზე საყვარელი ხორცპროდუქტების გამოშვება.
2014 წელს განვაახლეთ კომპანიის ლოგო და ყველასთვის საყვარელი ხორცპროდუქტების შეფუთვა. შევცვალეთ კორპორატიული სტილი და ჩვენი საფირმო მაღაზიების ინტერიერი. ჩვენი სლოგანი, ხარისხის ტრადიცია, ვიზუალში გამოიხატა.
2010 წელს ბევრი სიახლე გვქონდა: ამუშავდა სადისტრიბუვიო სამსახური. დავნერგეთ შაშხის ახალი ტექნოლოგია, რისი მეშვეობითაც გავზარდეთ ასორტიმენტი. თუმცა, ყველაზე მნიშვნელოვანი, თბილისში პირველი საფირმო მაღაზიების ქსელის შექმნა იყო.
'ვაკეში' მუდმივად ვცდილობთ განვვითარდეთ, ავითვისოთ ახალი ტექნოლოგიები და გავზარდოთ ასორტიმენტი. 2006 წელს ჩვენს ქარხანაში ავსტრიელი ტექნოლოგი, ჯორჯ გრუბერი, რომელთანაც კომპანიის თანამშრომლებმა გადამზადება გაიარეს. გადამზადების შედეგად შევქმენით ნახევრად შებოლილი ძეხვი კაბანოსი და მშრალი კრაკოვული.
1998 წელს გავხსენით ჩვენი პირველი საფირმო მაღაზია.
ჩვენ ვზრუნავთ ჩვენს მომხმარებლებზე. სწორედ ამიტომ, ქარხანაში შევქმენით სპეციალური ლაბორატორია, რომელიც ხორცპროდუქტების ხარისხის კონტროლს უზრუნველყოფს.
1996 წელს დავნერგეთ შეფუთვის ახალი სტანდარტი, რითიც გავზარდეთ ვარგისიანობის ვადა. მათთან საბრძოლველად ჩვენი პროდუქცია ევროპული ხარისხის მიხედვით შევფუთეთ, რაც ბრენდირებული შეფუთვის პირველი პრეცენდენტი იყო საქართველოში. სოსისების გარესაცმებს გაუკეთდა ქართულ-ინგლისური წარწერა - 'ხორცპროდუქტების ქარხანა - ვაკე'.
ეს წელი ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია. საკმაოდ რთულ პერიოდში ჩვენი საამქრო ჩამოყალიბდა, როგორც დამოუკიდებელი ერთეული და დაერქვა სოსისების ქარხანა.
7 სახეობის ახალი პროდუქტი, რომელიც დღეს ყველას უყვარს, სწორედ ამ წელს შეიქმნა. ესენია: სოსისი 'ივერია', სარდელი, კუპატი, ძეხვი - 'საექიმო', 'საჩაიე', 'მოსკოვური'. საამქროს სიმძლავრემ ამ წელს თვეში 17 ტონას მიაღწია.
საქართველოს ისტორიაში ბევრი მნიშვნელოვანი მოვლენაა. მათ შორის ადგილს დამსახურებულად იკავებს ყველასთვის საყვარელი 'ივერიას' დაბადება. ლეგენდარული სოსისი პირველად 1976 წელს დააგემოვნეს, რომელიც ჩვენს ქარხანაში შეიქმნა. ამ წელსვე გამოვუშვით სოსისი 'საბავშვო', რომელიც სკოლის ბუფეტებიდან გახსოვთ.
1973 წელს საამქროში დავამონტაჟეთ უნიკალური შესაბოლი ღუმელი, რომელიც ჩვენს ხორცპროდუქტებს უნიკალურ გემოვნურ თვისებებს სძენს. ამ ღუმელის ანალოგი მსოფლიოში სულ რამდენიმე ხორცის ქარხანაშია.
გადამეტებით შებოლილი ძეხვი - ეს იყო ახალი პროდუქტი გასაბჭოების 40 წლის იუბილესთან დაკავშირებით შეიქმნა. ის ვიზუალით, კალორიულობით და გემოთი განსხვავდებოდა დანარჩენი პროდუქციისგან.
ჩვენი საამქრო ყოველთვის ცდილობდა თანამედროვე ტექნოლოგიების გამოყენებას. 1964 წელს დავნერგეთ გარკვეული სამუშაოების ავტომატიზირებისა, რის შედეგადაც წარმოების რაოდენობა გაიზარდა.
1961 წელს საქართველოში ყველა ერთ რამეზე საუბრობდა. არა, ეს არ იყო ადამიანის კოსმოსში პირველი გაფრენა. ამ წელს თბილისში სოსისების პირველი ქარხანა გაიხსნა.